Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pašteta»Ukusna domaća pileća pašteta

Ukusna domaća pileća pašteta

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ukusna domaća pileća pašteta
Fotografije: Rositsa Marinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Prefinjeno predjelo ili lagan doručak - sve je moguće postići sa našom ukusnom domaćom paštetom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 200 g
  • pileće džigerice - 450 g
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • crvena paprika - 1/4 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 10 komada
  • mladi luk - vezica
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - grudva
  • pavlaka - 1 šolja, za kuvanje
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pileće džigerice. Pileće meso operemo i isečemo na parčiće.

U posudu stavljamo džigerice i pileće meso i kuvamo oko pola sata u šerpi zajedno sa isečenom šargarepom, paprikom, lovorovim listovima i zrnima bibera.

Nakon što su gotovi vadimo kuglice bibera i lovorove listove i procedimo ostavljajući deo vode.

Sečemo mladi i beli luk i dinstamo ih u malo maslaca na tiganju.

U njih dodajemo džigerice, piletinu i dinstamo zajedno nekoliko minuta.

Začinjavamo oraščićem i solju.

Sve to stavljamo u blender, sipamo izdvojenu vodu i jednu šolju pavlaka za kuvanje i pasiramo dok ne bude glatko.

Gotovu ukusnu domaću pileću paštetu serviramo na kriški hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: