Pržene paprike sa paradajz sosom i bosiljkom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/01/2019
"Jelo, koliko poznato toliko i voljeno. Nek vam je slatko prijatelji!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 - 10 komada
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • bosiljak - 3 struka, svež
  • paradajz - 600 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 šolja, da se uvalja
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ispeku sa obe strane i oljušte se. Posipaju se s malo soli i uvaljaju se u brašno.

Zagreva se ulje i prži se dok ne postane zlatasto. Izvadi se u tanjir. Posle se u ulju zaprži sitno isečen luk i isečen paradajz.

Ostavlja se da vri na tihoj vatri, dok ne ostane na masnoći. Soli se po ukusu, dodaje se i šećer, da ubije kiseli ukus.

Na kraju se dodaje isečen beli luk i svež bosiljak.

Paprike serviramo prelivene paradajz sosom i strukom svežeg bosiljka.

Đakonija!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar