Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od domaće lobode

Sarme od domaće lobode

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
541553214
Sarme od domaće lobode
Fotografije: NEVI
2 / 5
03/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Sarme od loze su demode! Zato potrčite u baštu kod komšinice po lobodu"

Potrebni sastojci

  • loboda - 16 velikih listova
  • Za nadev
  • pirinač - 150 g
  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • ulje - 2 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica, pikantina od povrća
  • čubar
  • so
  • biber
  • Za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u vodi u odnosu 1 prema 3 dok ne bude gotov. U odgovarajućem tiganju zagrejte ulje i zapržite isečen na sitno luk i mleveno meso.

Dodajte skuvani pirinač i začinite pikantinom, čubrom, solju i biberom po ukusu. Operite listove lobode i na svaki list stavite po malo nadeva i oblikujte sarme.

Poređajte gotove sarme u odgovarajući šerpu, stavite tanjir preko njih, sipajte dovoljno vode, da ih prekriva i stavite da se kuvaju oko 30 minuta. U posudi umutite kiselo mleko i jaja, začinite solju i biberom.

Sklonite sarme sa ringle i u smesu od jaja uz neprestano mešanje sipajte po malo bujona, koji se stvorio pri kuvanju. Vratite sos u sarme i pospite isečenim peršunom. Servirajte sa kiselim mlekom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: