Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Kuvane sarme od kupusa

Kuvane sarme od kupusa

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5081562k
Kuvane sarme od kupusa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Kuvane sarme od kupusa poslužite sa belim lukom i crvenim vinom."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • svinjska mast - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin
  • lovorov list
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati luk. Zagrejati mast u tiganju i propržiti luk jedan minut. Dodati rendanu šargarepu.

Dobro oprati pirinač vodom. Ocediti i dodati prženom luku i šargarepi. Propržiti jedan minut. Dodati rendani paradajz. Začiniti alevom paprikom i biberom, kuminom i solju po ukusu.

Dodati 150 ml vrele vode. Kuvati pirinač na srednjoj vatri dok ne upije vodu. Isključiti vatru, dodati mleveno meso u tiganj i dobro promešati bez prženja.

Odvojiti 15-20 zdravih listova od kiselog kupusa. Iseći dršku svakog lista u obliku slova „V“. U sredinu staviti jednu ili dve kašike fila. Možete koristiti više ili manje u zavisnosti od veličine lista kupusa.

Uviti sarme. U šerpu dodati malo iseckanog lista kupusa, tako da dno bude pokriveno.

Sarme od kupusa poređati čvrsto jednu do druge. Po želji, možete dodati još jednu kašiku masti, kašičicu aleve paprike, nekoliko lovorovih listova i bibera u zrnu.

Prelijte ih vodom i pritisnite ih tanjirom. Kuvajte sarme na umerenoj vatri 60-70 minuta.

Poslužite kuvane sarme od kupusa sa belim lukom i crvenim vinom :)

Pogledajte i kako da napravite sarme sa belim sosom ili omiljene sarme u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: