Način pripreme
Prosejte brašno i stavite ga u duboku posudu, dodajte so i promešajte. Stavite kvasac sa šećerom u odgovarajuću posudu, sipajte toplo mleko i dodajte 1 supenu kašiku brašna, promešajte i ostavite 5 minuta da nadođe.
Napravite udubljenje u sredini brašna, dodajte nadošao kvasac, umućeno jaje sa sirćetom i uljem, zamesite meko i glatko testo, namažite ga uljem i ostavite da nadođe na toplom jedan sat.
Gotovo testo podelite na dva dela, uzmite jedan deo i razvucite koru, namažite rastopljenim maslaem, pospite sitno iseckanim maslinama, razvucite drugu koru, stavite je na prvu, uvijte u rolat.
Uzmite kalup za kuglof i namažite ga dobro mašću, stavite rolat u kalup i ostavite 20 minuta da nadođe.
Stavite da pečete hleb na 220 stepeni, kad porumeni smanjite na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Gotov hleb okrenite na čistu i suvu krpu i uvijte ga.