Način pripreme
U duboku posudu za mešenje se stavlja kvasac, šećer i sveže mleko. Mešaju se dok se šećer ne istopi.
Ostavlja se 30 minuta da naraste. Nakon toga u narasli kvasac se dodaju jaja, maslac, so i brašno. Zamesi se meko, nelepljivo testo.
Testo se podeli na 4 jednaka dela. Svaki deo se razvija u tanku koru večičine tanjira za serviranje. U tepsiju se na blago namazan papir stavlja jedna kora, maže se obilno čokoladom i stavlja se druga kora.
Ponovo se maže čokoladom i stavlja se treća kora, koja se takođe namaže. Stavlja se četvrta kora, po sredini se pravi trag pomoću kašičice. Pogača se seče na 12 jednakih delova. Uzimaju se po dva dela i uvrću se dva puta u suprotnom pravcu.
To se ponavlja i sa ostalim delovima. Odozgo se premaže umućenim žumancem. Ostavlja se da naraste tako još 30 minuta. Peče se u rerni na 170 stepeni 20 minuta.