Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem čorba od povrća za sve u kući

Krem čorba od povrća za sve u kući

ZozinaZozina
Početnik
319
Krem čorba od povrća za sve u kući
Fotografije: Zozina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Poslužite krem čorbu od povrća uz prilog po vašoj želji - neki je vole čistu ili samo sa krutonima, drugi pak vole pečurke u maslacu ili uz toplu lepinju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednje veličine
  • praziluk - 1 struk
  • povrće - miks karfiola, brokolija i šargarepe
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac - 100 g
  • sušeno povrće - 1 kašika, miks
  • divlji luk - 2 kašike, suv
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ako vaša deca ne vole da jedu povrće, ova krem čorba je fantastičan način da ga ipak uključite u meni. Pored toga je jednostavna i brza za pripremu. Evo kako da je pripremite.

Dok oljuštite krompir i dok ga naseckate, kao i praziluk, stavite 2 litra vode da se zagreju na vatri.

U šerpu stavite maslac (ako postite, koristite ulje) i u njemu dinstajte krupno seckani praziluk. Kada omekša, dodajte miks karfiola, brokolija i šargarepe. Dodajte i krompir naseckan na krupne kocke. Sve prelijte vrelom vodom da pokrijete povrće i da imate 2 prsta vode odozgo. Ako volite da vaša čorba od povrća bude ređa, sipajte više vode. Dobićete strukturu ređeg pirea.

Začinite čorbu suvim divljim lukom, biberom, miksom sušenog povrća (paškanat, paprika, paradajz i dr) i posolite. Nemojte previše soliti čorbu, ako je služite deci. Kasnije se čorba može posoliti po ukusu.

Kuvajte dok krompir ne bude gotov, pa dodajte pavlaku za kuvanje (ako postite, koristite biljnu) i ostavite da se kuva još 4-5 minuta. Nakon tog vremena sklonite čorbu i sve dobro ispasirajte.

Kod posluženja obavezno pripremite krutone. Za decu, možete kupiti i gotove krutone u obliku malih loptica.

Možete pripremiti i šampinjone, dinstane u maslacu ili ulju, koje su začinjene divljim lukom. Ove priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: