Način pripreme
Ako vaša deca ne vole da jedu povrće, ova krem čorba je fantastičan način da ga ipak uključite u meni. Pored toga je jednostavna i brza za pripremu. Evo kako da je pripremite.
Dok oljuštite krompir i dok ga naseckate, kao i praziluk, stavite 2 litra vode da se zagreju na vatri.
U šerpu stavite maslac (ako postite, koristite ulje) i u njemu dinstajte krupno seckani praziluk. Kada omekša, dodajte miks karfiola, brokolija i šargarepe. Dodajte i krompir naseckan na krupne kocke. Sve prelijte vrelom vodom da pokrijete povrće i da imate 2 prsta vode odozgo. Ako volite da vaša čorba od povrća bude ređa, sipajte više vode. Dobićete strukturu ređeg pirea.
Začinite čorbu suvim divljim lukom, biberom, miksom sušenog povrća (paškanat, paprika, paradajz i dr) i posolite. Nemojte previše soliti čorbu, ako je služite deci. Kasnije se čorba može posoliti po ukusu.
Kuvajte dok krompir ne bude gotov, pa dodajte pavlaku za kuvanje (ako postite, koristite biljnu) i ostavite da se kuva još 4-5 minuta. Nakon tog vremena sklonite čorbu i sve dobro ispasirajte.
Kod posluženja obavezno pripremite krutone. Za decu, možete kupiti i gotove krutone u obliku malih loptica.
Možete pripremiti i šampinjone, dinstane u maslacu ili ulju, koje su začinjene divljim lukom. Ove priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir.