Način pripreme
Krompir isecite na krugove debljine oko 5 mm. Luk isecite na ivice, a slaninu na krupnije kocke, ako želite da ostanu komadi do kraja kuvanja.
Ako želite da se istopi potpuno sitnije je isecite. Ja koristim slaninu sa začinima, tako da ne stavljam ništa osim bibera i soli. Ako nemate takvcu slaninu možete dodati još bibera i čubra ili bugarski luk.
Ugrejte ulje (količina zavisi od veličine tiganja, on ceo treba da bude pokriven mašću po dnu. Stavite krompir, slaninu i luk. 1-2 minuta rerna treba da bude na najačem stepenu, nakon toga pospite začinima, pokrijte poklopcem i smanjite ringlu na pola.
Mešajte retko da se krompir ne bi raspao, kad omekša, ali je važno da pratite da ne zagori. Potrebno je baš 20-30 minuta u zavisnosti od jačine rerne.
Slanina se rastopi, luk omekša i karamelizuje se malo, a krompir držite dok ne omekša i ne potamni, ali ne treba da zagori. Oko 5 minuta pre nego što skinete jelo sa vatre dodajte malo soja sos i promešajte ponovo sastojke. Servirajte toplo.