Krompir sa lukom i slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
31/08/2019
"Već smo rekli, ali reći čemo opet - najbolji začin za krompir ostaje slanina "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveni luk - 1 glavica
  • slanina - 300 g
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva. Nakon što se ohladi, oljušti se i iseče na kocke.

Luk isečemo na polu mesece, a slaninu - na parčiće. U tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo isečen luk i slaninu da se prže, pri čemu mešamo da ne zagore.

Dodajemo začine. Nakon što se dobro zaprže i luk omekša, sklanjamo sa ringle. Sipamo ih u posudu.

U fritezi pržimo krompir samo da dobije zlatnu koricu i dodajemo u posudu. Sve dobro promešamo.

Serviramo toplo sa hladnim pivom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar