Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Prženi krompir»Krompir sa lukom i slaninom

Krompir sa lukom i slaninom

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5513243
Krompir sa lukom i slaninom
Fotografije: Martina Trakova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Već smo rekli, ali reći čemo opet - najbolji začin za krompir ostaje slanina"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveni luk - 1 glavica
  • slanina - 300 g
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva. Nakon što se ohladi, oljušti se i iseče na kocke.

Luk isečemo na polu mesece, a slaninu - na parčiće. U tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo isečen luk i slaninu da se prže, pri čemu mešamo da ne zagore.

Dodajemo začine. Nakon što se dobro zaprže i luk omekša, sklanjamo sa ringle. Sipamo ih u posudu.

U fritezi pržimo krompir samo da dobije zlatnu koricu i dodajemo u posudu. Sve dobro promešamo.

Serviramo toplo sa hladnim pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: