Pileća supica od pilećih leđa

07/01/2019
"Mislim da su ponekada obični recepti najukusniji Baš kao ovaj "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano287
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • pileća leđa - 1300 g
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • so
  • biber
  • fida
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte pileća leđa i odvjite ih od kostiju. Procedite bujon i stavite ga u odgovarajuću posudu za kuvanje. Dodajte sitno iseckan i oljušten luk i šargarepu. Dodajte deo paprike očišćene od semenki, sitno iseckan.

Otavite da vri dok povrće ne omekša. Dodajte krompir, oljušten i isečen na male komade. Vratite pileće meso bez kostiju u bujon.

Začinite solju i biberom. Nastavite da kuvate na tihoj vatri dok krompir ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte fidu, ja sam dodala oko 1 šaku i sitno iseckan peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar