Način pripreme
Iseckajte što je sitnije moguće peršun, pera mladog luka, masline bez koštica i beli luk. Ako nemate neslane masline, možete sami to uraditi tako što ćete ih potopiti u vodu na jedan dan, i menjati je s vremena na vreme.
Izmrvite sir, dodajte iseckano povrće, malo maslinovog ulja, a jaje izrendajte. Rukom promešajte lepo kao da mesite mleveno meso i ostavite u frižideru da odstoji bar pola sata.
Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu.
Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru. Izvadite unutrašnjost paradajza kašikom. Sačuvajte unutrašnjost. Od nje možete napraviti sos za spagete ili salsu.
Napunite paradajz smesom od peršuna i poklopite. Čuvajte u frižideru do serviranja.