Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa kavurmom

Kajgana sa kavurmom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Kajgana sa kavurmom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
09/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Brzo jelo koje će čak i početnik u kuhinji napraviti za tren oka"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 5 komada
  • kavurma - 200 g
  • so - 2 prstohvata na praziluk
  • biber
  • kumin - 2 prstohvata
  • kari - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo praziluk srednje veličine i sečemo na polumesec. Kavurmu isečemo na kockice, jaja umutimo u posudi i počinjemo.

U tiganju ugrevamo ulje, pržimo iseckani praziluk sa dva prstohvata soli da omekša. Dodajemo iseckane kockice kavurme da se proprže i na kraju dodajemo umućena jaja.

Drvenom kašikom mešamo dok se smesa ne zgusne. Posipamo mlevenim biberom, kuminom i karijem. Serviramo sa čašom vina. Jednostavno i veoma ukusno, idealno za brzu večeru ili ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: