bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Đuveč»Zec sa povrćem po bakinom receptu

Zec sa povrćem po bakinom receptu

Zec sa povrćem po bakinom receptu
Fotografije: Yanitsa Nikolova
09/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
"Kulinarski predlog iz bakine kuhinje - sočan zec sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, pitmi i očišćen
  • ulje
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 3 struka
  • paprike 2 zelene
  • paprike - 2 crvene
  • tikvikce - 1 komad
  • krompir - 2 velika
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 komada, svež ili iz konzerve
  • kukuruz - 1 kašičica, iz konzerve
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 lista
  • čubar
  • so
  • crno vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca operemo i sečemo na komade. Pržimo dok ne porumeni. Posle dodajemo luk i pržimo 5 minuta.

Dodajemo i ostalo povrće, očišćeno, oprano i isečeno na komade srednje veličine. Dodajemo alevu papriku i začine, promešamo dobro.

Sve stavljamo u đuvečaru ili pleh sa aluminijumskom folijom, sipamo vino i pečemo na 180 stepeni oko 2 sata.

* Ako pečemo u đuvečari, stavljamo u hladnu rernu i onda uključujemo da se ne bi pukla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: