Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Pečeni punjeni zec u đuvečari

Pečeni punjeni zec u đuvečari

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Pečeni punjeni zec u đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
21/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
"Ako nam kažete da ne volite zečetinu, onda to sigurno znači da još niste probali ukusno meso - nema druge"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • zečije iznutrice
  • slanina - 150 g
  • maslac - 100 g
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • tarus
  • pivo - 250 ml
  • peršun
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite celog zeca.

Izdinstajte na sitno isečen luk zajedno sa iznutricama i pečurkama u tiganju sa malo masnoće nekoliko minuta.

Čim omekšaju, sipajte unutra i pirinač i prelijte ga sa oko 200 ml vode.

Začinite nadev začinima bez aleve paprike.

Napunite zeca nakon toga ohlađenim nadevom i zašijte otvore pomoću igle i konca.

Napravite proreze na zecu oštrim nožem i unutra stavite parčiće usoljene slanine.

Stavite punjenog zeca u glinenu đuvečaru, namažite ga maslacem i alevom paprikom i prelijte pivom i sa malo vode.

Pecite ga na 250 stepeni u početku, a nakon toga smanjite na 180 stepeni.

Servirajte ovog pečenog punjenog zeca u đuvečari sa svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: