Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Korpice od lisnatog testa sa nadevom od jabuka

Korpice od lisnatog testa sa nadevom od jabuka

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Korpice od lisnatog testa sa nadevom od jabuka
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ako počnemo, ne možemo da prestanemo da jedemo ove korpice"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 270 g
  • jabuke - 2 komada
  • maslac - 2 kašike, istopljen
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 3 kašike
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se očiste i oljušte. Iseku se na male kocke.

Posipaju se šećerom.

U tiganj se sipa maslac i jabuke se zaprže kratko. Sklanja se sa ringle u dodaju se cimet i orasi. Meša se

Testo se razvija i pomoću čaše sa većim otvorom se iseku krugovi.

Stavljaju se u kalupe za mafine, u kojima su papirne korpice.

U svaku slatku korpicu se sipa po kašičica smese od jabuke.

Od preostalog isečenog testa se iseku tanke lente i stavljaju se odozgo kao rešetka.

Peku se korpice od lisnatog testa sa nadevom od jabuka u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: