Pirinač sa povrćem, kurkumom i pilećim mesom

10/01/2019
"Sočno pile sa neodoljivim mirisom maslaca - pripremili smo ga specijalno za vas "
Priprema10 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oćistimo batake od debljine. Stavljamo ih u hladan domaći pileći bujon. Termička obrada traje dok se potpno ne skuvaju. U odgovarajućoj kaseroli izdinstamo sitno iseckan luk u biljnoj masti.

U njega dodajemo pirinač i kad zrna postanu providna sipamo 1 šolju za kafu od bujona.

Nakon toga povrće, kurkuma, šafran, biber, posolimo i dodajemo još 2 šolje za kafu od bujona.

Skidamo sa vatre. Pripremamol vatrostalnu činiju u koju stavljamo batake i dinstani pirinač sa povrćem.

Pokrivamo svaki batak pakovanjem maslaca od 250 g i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se armatično jelo ispeče skidamo foliju, dodajemo malo maslaca i pokrivamo pamučnom krpom.

Garniramo sezonskom salatom i domaćim hlebom sa maslinama.

* Ne bacajte pakovnje od maslaca, savijte ga i stavite u kesicu u zamrzivač. Uvek koristim njih umesto folije za pečenje pilećeg mesa. Svaki batak, uvijen namazanim pakovanjem upija miris maslaca i ukus je neodoljiv.

* U jesen pripremam miks povrća za ovo jelo. Isečem papriku i šargarepu, dodajem kukuruz i grašak. Tako uvek pri ruci imam zamrznuto povrće za ovo jelo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar