Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Prženi svinjski zalogaji sa lukom

Prženi svinjski zalogaji sa lukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Prženi svinjski zalogaji sa lukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
01/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Hoćete li nam sačuvati pržene zalogaje sa lukom, dok otrčimo po drugi bokal vina"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, od buta
  • luk - 3 glavice
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk, kao i svinjsko meso.

Meso posipamo začinima i promešamo dobro, ostavljajući sa strane oko 30 minuta.

U posudu stavljamo ulje, sečekamo da se dobro zagreje i dodajemo meso.

Mešamo povremeno i zatvaramo poklopcem, ali pre toga smo sipali i vino.

Ostavljamo tako da se dinsta oko 15-20 minuta.

Dodajemo isečen luk i gnječeni beli luk i ponovo pokrivamo poklopcem.

Ostavljamo svinjski kebap još nekoliko minuta na laganoj vatri.

Serviramo dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: