Svinjski zalogaji sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
23/11/2019
"Apsolutno smo pristrasni i ovo jelo imenujemo najomiljenijim svih vremena - svinjetina sa kiselim kupusom i ljutom paprikom sa strane, to je savršen tanjir "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, za kuvanje
  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • mast - 2 kašike, svinjska
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
  • ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na krupne porcije, kiseli kupus se seče na tanke trake. Dobro je da u mesu ima malo masnoće - bude ukusnije.

U šerpi se zagreva ulje i svinjska mast, zaprži se svinjsko meso, posuto solju i biberom.

Kada postane zlatasto sklanja se šerpa sa ringle i dodaje se aleva paprika. Meša se i dodaje se kiseli kupus.

Sipa se voda da prekrije sastojke, dodaje se lovorov list i kuva se na tihoj vatri dok meso i kupus ne budu gotovi.

Ako voda uvri i još nije gotovo doliva se još malo.

Kuva se oko dva sata dok ne bude gotovo.

Svinjetina sa kupusom se servira sa ljutom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar