Novogodišnji oval sa pohovanom hranom
Новогодишно плато Пане
bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Praznični oval»Novogodišnji oval sa pohovanom hranom

Novogodišnji oval sa pohovanom hranom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
108929031
Novogodišnji oval sa pohovanom hranom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Sa ovim ovalom će vam biti potrebno bar nekoliko flaša belog vina Živeli!"

Potrebni sastojci

  • piileći file - 400 g
  • kravlji sir - 300 g
  • soja sos - 2 supene kašike
  • so
  • kornfleks - prirodan
  • začin za barbikju - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 2 šolje
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • majonez - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 200 ml, svetlo
  • ulje - 200 ml
  • krompir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file sečemo na tanke ivice veličine po želji. Posipamo solju, soja sosom, začinom za barbikju i polovinom svežeg mleka.

Filee ostavljamo da odstoje u frižideru 20 minuta da upiju marinadu. Sir sečemo na kockice i stavljamo u zamrzivač na 15 minuta.

U porosejano brašno dodajemo umućena jaja i pivo i mešamo dok smesa ne postane homogena. Kuvani krompir i izgnječimo, začinimo solju i biberom.

Mokrim rukama oblikujemo loptice /veličine po želji/ i ostavljamo u zamrzivaču 15 minuta.

Kad izvadimo sir i loptice od krompira iz zamrzivaa uvaljamo ih prvo u brano i posle u smesu za pohovanje od piva. Pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Pileće filee uvaljamo u kornfleks i takođe pržimo dok ne dobiju zlatnu boju.

Sos od belog luka pripremamo tako što pomešamo kiselo mleko, majonez i beli luk u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: