Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Suši Hosomaki-Kalipso

Suši Hosomaki-Kalipso

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
1941103
Suši Hosomaki-Kalipso
Fotografije: Margarita
3 / 4
11/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Čim toliko volite suši, zašto ga ne pripremite sami - probajte i nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • pirinač za suši - 250 g
  • voda - 600 ml
  • losos - 100 g
  • krastavac - 1 komad
  • surimi štapići - 1 pakovanje
  • topljeni sir - 1 kutija
  • listovi za suši
  • pirinčano sirće - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • drvena prostirka
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo pirinač i dodajemo 600 ml vode. Budite tačni u proporcijama, pošto je to važno za suši Pirinač vri oko 15 minuta na jakoj vatri. Pred kraj neprestano mešamo da ne zaogri.

Kad pirinač bude gotov skdamo ga sa vatre i dinstamo samo sa poklocem dok ne upije vodu u šerpi Odmah nakon što sknemo dodajemo so i pirinčano sirće i dobro promešamo.

Dok čekamo pirinač, oljuštimo krastavac i sečemo ga na tanke trakice, trudimo se da budu približno jedake.

Surimi štapiće takođe sečemo, jedan rolat sečmo na 4. Čak i da nisu potpuno jednaki nemojte se brinuti - vazduh će popuniti filadelfija sir. Lososa kidamo na male komade.

Na drvenu podlogu stavimo list algi, sjajni deo je prema nama. Kašikom uzimamo od pirinča i rasporedimo tanko po listu, ostavljamo 1/3 slobodnu da bismo mogli da uvijemo.

Počinjemo da ređamo nadev u donji kraj, redosled nije bitan. Na vrh stavljamo krem sir da bi mogao da popuni prazna mesta u našem rolatu.

Prilikom uvijanja je poželjno da pridržavamo nadev prstima da ne bi ostalo vazduha i da suši bude što je moguće čvršći.

Suši sečemo oštrim nožem. Serviramo sa soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: