Način pripreme
U šerpu stavljamo pirinač i dodajemo 600 ml vode. Proprcije treba da budu tačne, pošto je to tajna savršnog sušija.
Dok se pirinač kuva pripremamo sastojke za nadev. Isečemo krastavac i šargarepu na tanke trakice, gledamo da budu manje-više iste veličine, da ne bi ostajao vazduh prilikom uvijanja. Lososa isečemo na male komade.
Pirinač vri oko 15 minuta. Na kraju treba da mešamo neprestano da ne zagori. Kad ostane malo vode skidamo sa vatre i začinimo solju i sirćetom. Stavljamo poklopac ponovo na šerpu da se malo dinsta.
Na drvenu podlogu stavljamo listove od algi, sjajna strana je prema nama. Uzimamo kašikom od pirinča i stavljamo tanko po listu, ostavljamo 1/3 slobodnu da bismo mogli uviti.
Počinjemo da ređamo nadev u donji kraj, redosled nije bitan. Na kraju stavljamo filadelfija sir.
Prilikom uvijanja poželjno je da pridržavmao nadev prstima da ne bi ostajao vazduh i da naš suši bude što je moguće čvršći.
Suši sečemo oštrim nožem.