Kuvana rakija

11/01/2019
"Povode za zdravicu će se uvek naći, prvo pogledajte kako se pravi pitka kuvana rakija "
Priprema2 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno7 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voćna rakija - 200 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • karanfilić - 4 - 5 komada
  • jabuke - 2 - 3 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

U džezvu ili metalno lonče stavite dve supene kašike šećera.

Posudu stavite na vatru da se šećer karamelizuje. Kad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom.

U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke.

Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta.

Nakon toga sipamo u male čaše i pijemo toplu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti