Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa kečapom i kolom

Svinjska rebra sa kečapom i kolom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Svinjska rebra sa kečapom i kolom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
12/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Slatke, tope se u ustima i mnogo krta svinjska rebra traže društvo za ručak"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • krompir - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • kečap - 5 supenih kašika
  • med - 2 supene kašike
  • biber
  • koka kola - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo luk i sitno ga isečemo, možemo koristit luk u prahu. Oljuštimo krompir i operemo ga. Sečemo na krugove i posolikmo.

U pleh poređamo gotov krompir, oljušten i isečen, odozgo dodajemo iseckan luk i preko poređamo svinjska rebra. Pre nego što ih stavimo, namažemo ih kečapom sa obe strane. Posipamo biberom.

Odvojimo 100 ml od koka kole. Drugu koka kolu 200 ml stavljamol u posudu i u nju dodajemo med. Ovom smesom prelivamo rebra.

Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Ako jelo ostane bez sosa, onda koristimo koka kolu koju smo odvojili.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: