Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa pikantnom marinadom

Svinjska rebra sa pikantnom marinadom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Svinjska rebra sa pikantnom marinadom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Što su ukusnija i pikantnija rebra, više će se piva popiti - kulinarska aksioma"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • lovorov list - 2 komada
  • celer - 15 g
  • za pikantni sos
  • kečap - 50 g
  • senf - 1/2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • đumbir - 1/2 kašičice, suv
  • belo vino - 50 ml
  • sos od paradajza - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo svinjska rebra da se kuvaju zajedno sa lovorovim listom i celerom oko 20 minuta.

Za to vreme izgnječimo beli luk i pomešamo sa soja sosom. Promešamo i dodajemo i ostale sastojke, mešamo žicom.

Skuvana svinjska rebra vadimo i ostavljamo da se ocede. Nakon toga potopimo u pikantan sos, okrećemo sa svih strana da se pokriju sosom.

tov

Ostavljamo ih tako u sosu 15 minuta, nakon toga ih poređamo u pleh za pečenje sa dnom koje se ne lepi. Pečemo dok ne porumeni i dok ne bude gotov, okrećemo s vremena na vreme.

Po želji gotova rebra možemo posuti susamom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: