Pečena slanina na roštilju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
12/01/2019
"Zamirisalo je na pečenu slaninu na roštilju i zaboravili smo šta smo hteli da kažemo "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 300 g
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • mladi beli luk - nekoliko strukova
  • vinsko sirće - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 2 - 3 komada, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Slanina se iseče na kriške, pri čemu se koža ne sklanja. Posipa se sa svih strana biberom, kuminom i sitno isečenim mladim lukom.

Roštilj se zagreva i slanina se ispeče sa obe strabe dok ne dobije lepu zlatastu preplanulost.

Servira se prelivena dresingom od belog luka, napravljenim do 1-2 gnječena čena belog luka i dve kašike vinskog sirćeta. So se ne dodaje, jer je slanina slana.

Garnira se sa kriškama paradajza i sitno iseckanim perima mladog belog luka.

Servira se kao predjelo ili dodatak osnovnom jelu sa mesom, obavezno u društvu dobrog crvenog vina.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar