Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom, nakon toga se dodaje i sve ostalo. Umutimo veoma dobro da se ne stvore loptice.
Stavlja se tiganj za palačinke ili teflonski i sipa se smesa, pri čemu okrećemo kad je gotovo s jedne strane na drugu.
Spremanje nadeva. U tiganj stavljamo na sitno isečen luk i zapržimo ga malo u ulju.
Čim se luk zaprži dodaje se mleveno meso i prži se, pri čemu se mrvi varjačom, dok ne uvri tečnost i mleveno meso ne ostane na masnoći. Nakon toga stavljamo pečurke i na kraju dodajemo i začine.
Mešamo dobro i ostavljamo malo da provri.
Svaka palačinka se maže delom nadeva i uvija se u rolnu.
Ređaju se jedna do druge u vatrostalnu posudu u jedan ili dva reda - zavisi od veličine posude.
Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada su skoro gotove vadimo i rendamo kačkavalj.
Držimo u rerni dok se kačkavalj ne istopi.