Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Najbrža ekonomična krem supa od tikvica

Najbrža ekonomična krem supa od tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Najbrža ekonomična krem supa od tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
3
"Kuvajte kratko, da sačuvate maksimalno vitamine u povrću i jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 750 g
  • luk - 1/2 glavice (50 g)
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslac - 25 g
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • voda - 500 ml
  • kisela pavlaka - 50 g (ili krem sir)
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk i izdinstajte ih vrlo kratko na slaboj vatri u maslacu.

Dodajte tikvice ne ljušteći ih, isečene na kocke. Sipajte vodu sa kockom bujona rastvorenom u njoj (može i kašika vegete) i kuvajte (dinstajte) pod čvrsto zatvorenim poklopcem na umerenij vatri 16 minuta.

Sklonite s vatre, dodajte pavlaku ili krem sir, biber i so po ukusu i pasirajte u finu konzistenciju.

Ja sam koristila tikvice sa tamno zelenom korom, od koje čorba dobija prijatnu zelenkastu boju.

Zbog toga što je vreme kuvanja optimalno ova krem čorba je veoma korisna, jer povrće sačuva sve svoje korisne sastojke i vitamina, od dužeg kuvanja veći deo njih bi nestao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: