Najbrža ekonomična krem supa od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
13/01/2019
"Kuvajte kratko, da sačuvate maksimalno vitamine u povrću i jedite sa zadovoljstvom "
Priprema10 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno28 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 750 g
  • luk - 1/2 glavice (50 g)
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslac - 25 g
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • voda - 500 ml
  • kisela pavlaka - 50 g (ili krem sir)
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk i izdinstajte ih vrlo kratko na slaboj vatri u maslacu.

Dodajte tikvice ne ljušteći ih, isečene na kocke. Sipajte vodu sa kockom bujona rastvorenom u njoj (može i kašika vegete) i kuvajte (dinstajte) pod čvrsto zatvorenim poklopcem na umerenij vatri 16 minuta.

Sklonite s vatre, dodajte pavlaku ili krem sir, biber i so po ukusu i pasirajte u finu konzistenciju.

Ja sam koristila tikvice sa tamno zelenom korom, od koje čorba dobija prijatnu zelenkastu boju.

Zbog toga što je vreme kuvanja optimalno ova krem čorba je veoma korisna, jer povrće sačuva sve svoje korisne sastojke i vitamina, od dužeg kuvanja veći deo njih bi nestao.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar