Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Lenji omlet na prlenci

Lenji omlet na prlenci

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Lenji omlet na prlenci
Fotografije: Evtini Retsepti
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"I dok se dvoumite da li omlet, da li prlenka, mi smo odlučili da vas iznenadimo sa oboje"

Potrebni sastojci

  • za prlenke
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica, suv 7 g
  • voda - 150 ml
  • so
  • šećer - 1 prstohvat
  • za omlet
  • jaja - 6 komada
  • sir - 100 g
  • viršle - kobasica po izboru
  • kačkavalj
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac sa vodom i šećerom, kad nadođe sipamo ga u brašno i so. Zamesimo meko testo koje se ne lepi.

Ako procenite da vam je potrebno još brašna - dodajte. Ostavite 30 minuta da nadođe. Za to vreme možete napraviti jaja sa preostalim sastojcima.

Ugrejte maslac, razbijte jaja, dodajte sir i kobasicu, mešajte. Moja ideja je bila da stvarno napravim omlet, ali nisam mogla da ih dobro rasporedim na prlende, zato sam ih pomešala.

Kad testo nadođe, kidajte loptice, razvucite ih kao kad pravite mekike i stavite ih u ugrejan tiganj sa dnom koje se ne lepi ili na roštilj. Na svaku prlenku sipajte deo smese od jaja, poređajte u pleh i izrendajte kačkavalj.

Pecite samo odozgo dok ne dobiju lepu boju. Sve je veoma brzo i elementarno, ali mnogo ukusno. A možete i eksperimentisati sa sastojcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: