Način pripreme
Aktiviramo kvasac sa vodom i šećerom, kad nadođe sipamo ga u brašno i so. Zamesimo meko testo koje se ne lepi.
Ako procenite da vam je potrebno još brašna - dodajte. Ostavite 30 minuta da nadođe. Za to vreme možete napraviti jaja sa preostalim sastojcima.
Ugrejte maslac, razbijte jaja, dodajte sir i kobasicu, mešajte. Moja ideja je bila da stvarno napravim omlet, ali nisam mogla da ih dobro rasporedim na prlende, zato sam ih pomešala.
Kad testo nadođe, kidajte loptice, razvucite ih kao kad pravite mekike i stavite ih u ugrejan tiganj sa dnom koje se ne lepi ili na roštilj. Na svaku prlenku sipajte deo smese od jaja, poređajte u pleh i izrendajte kačkavalj.
Pecite samo odozgo dok ne dobiju lepu boju. Sve je veoma brzo i elementarno, ali mnogo ukusno. A možete i eksperimentisati sa sastojcima.