Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pileće džigerice sa pečenim paprikama

Pileće džigerice sa pečenim paprikama

Pileće džigerice sa pečenim paprikama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusne pileće džigerice za ručak - probajte i podelite!"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 400 g
  • ulje - 3 kašike
  • paprike - 300 g, pečene
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • origano
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje u tiganju i zaprži se isečen luk i šargarepa. Nakon što dobije zlatastu boju dodaju se džigerice, promešaju se i začinjavaju solju i biberom. Pržimo dok ne promene svoju boju.

Pečene paprike se seku na sitno i dodaju se u tignaj. Meša se i sipa se malo vode da ne zagori. Dodaju se lovorov list izačini.

Kuva se kratko na tihoj vatri, pri čemu se povremeno meša dok ne ostane na masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: