Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa pečurkama i pečenim paprikama

Pileće džigerice sa pečurkama i pečenim paprikama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileće džigerice sa pečurkama i pečenim paprikama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Uključite rernu da se zagreva, jer imamo super ideju za jelo - pileće džigerice sa pečurkama i pečenim paprikama"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • brašno - 5 kašika
  • ulje
  • luk - komad
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 200 g
  • pečene paprike - 4 komada
  • paradajz - 2 šolje, isečen, konzervisan
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašike, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite luk i beli luk, izdinstajte ih u tiganju sa zagrejanim uljem. Čim omekaju dodajte isečene pečurke. Kada se pečurke zaprže, dodajte na tanke ivice isečene pečene paprike, a malo nakon njih - konzervisan paradajz.

Začinite sos solju po ukusu i kuvajte dok se bago ne zgusne. Malo pre nego što sklonite sa vatre začinite sveže mlevenim biberom i suvim origanom.

Očistite od žila pileće džigerice, uvaljajte ih u brašno i poređajte ih u prethodno namazanu pravougaonu posudu za pečenje. Zapecite sa obe strane desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Nakon toga sipajte sos od povrća i pecite još dvadesetak minuta. Servirajte sa svežim peršunom.

Pileće džigerice sa pečurkama i pečenim paprikama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: