Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Slane grisine od kačkavalja sa maslinama

Slane grisine od kačkavalja sa maslinama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Slane grisine od kačkavalja sa maslinama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
20/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
"Ma kakve slane grickalice - probajte naše raskošne slane grisine od kačkavalja sa maslinama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g, belo
  • brašno - 70 g, od spelte
  • kačkavalj - 150 g
  • masline - 10 komada, isečene
  • maslac - 120 g, hladan
  • žumanca - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike, sa aromom origana
  • voda - 1 kašika, hladna
  • susam - 1 kašika, beli
  • crni susam - 1 kašika
  • belance - 1 komad
  • crni kumin - 2 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica ili origano
  • himalajska so - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi prosejemo brašna, dodajemo malo soli, sitno narendan kačkavalj, isečene masline, namrvljene biljke, semenke i crni kumin.

U njih dodajemo hladni maslac, isečen na male kocke. Pomešamo sastojke dok testo ne počne da liči na mrvice.

Dodajemo maslinovo ulje, umućena žumanca i brzo oblikujemo loptu testa. Ako ima potrebe dodaje se i malo hladne vode.

Testo se oblikuje u loptu i maže se umućenim belancem. Uvija se čvrsto u svežu foliju i stavlja se u frižider na jedan sat.

Dok je još hladno razvijamo ga u pravougaonik i sečemo na fitilje.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni.

Grisini se poređaju u posudu za pečenje pokivenu papirom za pečenje i posipaju se sa malo morske soli. Peku se 10-12 minuta dok ne dobiju zlatastu boju. Hlade se na metalnom roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: