Način pripreme
Operemo krilca, stavljamo u vodu i posolimo. Nakon što se meso skuva, procedmo bujon. Meso stavljamo u posudu i iskidamo ga. Proceđeni bujon stavljamo u duboku šerpu na ringlu.
Po proceni možemo da stavimo dve kašike ulja iako je bujon dovoljno ukusan i masan. Očistimo šargarepu i isečemo je. Stavljamo šargarepu unutra. Papriku isečemo na sitno i takođe stavljamo unutra.
Paradajz oljuštimo i isečemo. Dodajemo ga zajedno sa celerom. Očistimo luk i jedan čen belog luka. Isečemo na sitno luk, a čen belog luka na veoma sitno, tek toliko za aromu.
Ostavljamo supu da vri. Začinjavamo solju i biberom. Oljuštimo i operemo krompir, posle ga isečemo na male kocke.
Pred kraj kuvanja supe ih stavljamo, zajedno sa iskidanim pačijim mesom. Kada bude skoro gotova stavljamo i rezance sa peršunom isečenim na sitno. Kuvamo dok ne bude gotovo.