Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija supa»Pačija supa sa iznutricama

Pačija supa sa iznutricama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pačija supa sa iznutricama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Pačija supa sa iznutricama - koliko je privlačna po spoljašnjem izgledu, toliko je i ukusna"

Potrebni sastojci

  • pačije iznutrice - 300 g, želuci i srca
  • luk - 1 srednja glavica
  • celer - 1 veliki stručak, celer + deo sa listovima
  • šargarepe - 1 velika
  • jaja - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, dobro sazreo
  • ulje - 60 ml
  • pačija mast - 1 - 2 supene kašike (po želji)
  • peršun - 2 struka
  • fida - 2 pune šake
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • crni biber - za posipanje prilikom servranja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite luk i paradajz, isecite ih na krupno. Operite stručak celera (bez listova) i isitnite ga.

Povrće sameljite u blenderu, nakon čega ga izdinstajte u ulju sa malo soli otprilike 5 minuta. U njih dodajte i šergarepu u sitnim kockicama.

Pačija srca rascepite po sredini kako bi ste uklonili sve krvne sudove.

Iznutrice isecite na komadiće i pažljivo ih operite. Dodajte ih u povrće i sve zajedno zapržite. Sipajte vodu - otprilike 2 litre.

Dodajte iseckane listove peršuna i celer, kuvajte supu pod poklopcem dok iznutrice u potpunosti ne omeknu. Dolijte vodu kada se njen nivo smanji.

Dodajte fidu u pačiju supu i kuvajte 4-5 minuta. Za još više arome, u supu možete da dodate pačiju mast.

Skinite sa ringle i ostavite da temperatura supe spadne. Prelijte je umućenim jajetom sa kiselim mlekom i solju. Pažljivo temperirajte da se ne bi zgrušalo.

Rasporedite u posudice i svaku porciju pospite svežim peršunom i sveže mlevenim crnim biberom.

Pačija supa sa iznutricama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: