Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Crevca»Jareća crevca u rerni

Jareća crevca u rerni

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Jareća crevca u rerni
Fotografije: Elena Stoichovska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jedinstveno meze u dva laka koraka - obavezno jedite u društvu prijatelja, jer je tada najukusnije"

Potrebni sastojci

  • jareća crevca
  • so
  • biber
  • sumak
  • maslac - 100 g
  • za kuvanje crevca
  • luk - 1 velika glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Crevca se operu veoma dobro. Okreću se štapićem, blago se utrljaju solju i veoma dobro se isplaknu.

Stavljaju se u šerpu, sipa se litar vode i skuvaju se zajedno sa glavicom luka isečenom na četiri dela.

Kada su skuvani, vade se, ocede se i seku se na male parčiće. Stavljaju se u malu posudu za pečenje u kojoj ćemo ih peći.

Maslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.

Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: