Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Jesetra u rerni

Jesetra u rerni

Jesetra u rerni
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako želite da bude ukusno, ali i zdravo, šećer u krvi da vam ne šeta, onda redovno jedite pečenu ribu sa povrćem Budite zdravi!"

Potrebni sastojci

  • jesetra - 1 komad /otprilike 4 - 4.5 kg/
  • luk - 3 glavice
  • šargarepe - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • paradajz - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • celer - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jesetru, sečemo je na porcije, opremo je i posolimo.

Celer isečemo na kolutiće i stavljamo u tepsiju.

Ređamo ribu na njih. Dodajemo ostalo povrće.

Dodajemo paradajz pire, razmućen sa 1 šoljom vode.

Na komade ribe stavljamo kriške paradajza i kriške limuna.

Ribu pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotova.

Prijatno sa ovom hranljivom jesetrom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti