Način pripreme
Nasecite svinjetinu na velike kocke, a crni luk na tanka rebarca.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri i u njemu zapržite komade svinjetino oko 10 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte luk i pržite još 5 minuta.
Dodajte alevu papriku i dimljenu alevu papriku, biber i so i pržite još 5 minuta. Dodajte paradajz, pileći bujon i šećer.
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Promešajte dobro jelo i sipajte ga u odgovarajuću posudu. Umotajte posudu folijom ili poklopite, ako ima poklopac.
Stavite jelo u zagrejanu rernu i kuvajte oko 40 minuta. Nasecite pečurke na rebarca. Kada jelo bude skoro gotovo, dodajte pečurke i promešajte.
Vratite posudu na još 20 minuta u rernu, ali bez folije ili poklopca. Pred kraj kuvanja sipajte pavlaku na različita mesta u posudi, samo lagano promešajte i vratite jelo u rernu.
Poslužite sa taljatelama ili prilogom po želji.