Pržena svinjetina sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
24/01/2019
"Klasičan predlog za ručak, od koga ćemo svakako imati koristi, samo nas pozovite "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir ceo i neoljušten u posoljenoj vodi. Isecite meso na male parčiće, pospite i solju, mlevenim biberom i vinom. Ostavite ih tako oko sata, da se dobro začine na hladnom.

Nakon toga ih zapržite u dubokom tiganju sa zagrejanim uljem dok se dobro ne zaprže i ne postanu zlatasti.

Dodajte oljušten, skuvan i krompir isečen na krupne kocke i ostavite da se zaprži dok ne postane zlatast. Mešajte s vremena na vreme.

Sipajte 250-300 ml tople vode (bujon od povrća) i izdinstajte jelo na kratko.

Malo pre nego što ga sklonite s vatre začinite sitno isečenom mirođijom i belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar