Aromatična kuvana rakija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
25/01/2019
"Aromatično piće koje ne samo što zagreva srce, već i zbližava ljude "
Priprema5 min.
Kuvanje16 min.
Ukupno21 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • rakija - 500 ml
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • cimet - na vrh noža
  • biber - 15 zrna
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • jabuke - 1 žuta
  • jabuke - 1 crveba
  • dunja - 1 komad
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa rakija i kada se blago zagreje blago se sipa šećer. Meša se dok se šećer ne istopi. Nakon toga se stavlja 15 zrna bibera.

Jabuke i dinja se iseku na kocke veličine oko jedan i po centimetra i spuštaju se u rakiju. Kada blago počne da se krčka, stavlja se ljuta aleva paprika.

Oko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša.

Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar