Rakija od bundeve

10/01/2019
"Da li ste sada shvatili zašto ima toliko bundeva kući "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 921
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje.

Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene bundeve.

Bundevu sa šećernim sirupom treba skuvamo i nakon toga treba dobro da mešamo, dok ne dobijemo homogenu smesu.

Fermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca.

Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar