Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Torta - Parfe od jagoda sa džemom

Torta - Parfe od jagoda sa džemom

teodorateodora
Početnik
1223
Torta - Parfe od jagoda sa džemom
Fotografije: teodora
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Niste pravili tortu do sada? Počnite sa ovom i nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 75 g
  • brašno - 90 g
  • voda - 3 kašičice, topla, za žumanca
  • šećeni sirup
  • šećer - 100 g
  • voda - 150 g
  • esencija jagode - 5 - 6 kapljica
  • krem parfe
  • pavlaka - 700 g
  • šećer - 70 g
  • želatin - 15 g
  • voda - 45 ml, za želatin
  • džem od jagoda - 200 g
  • step sok - 1 komad, od jagoda
  • jagode - 200 g, sveže, isečene na kockice
  • za premazivanje kore
  • džem od jagoda - 100 g
  • za ukras
  • jagode - 16 g, sveže
  • pavlaka - 200 g
  • šećer - 20 g
  • čokolada - 50 g, kuvertira
* merne jedinice

Način pripreme

1. Priprema šećernog sirupa:

a) Pomešajte vodu i šećer;

b) Ugrejte dok ne provri i skinite sa ringle;

v) Ostavite da se ohladi i sipajte esenciju.

2. Pripremite patišpanj testo:

A) Pripremite patišpanj testo na hladan način:

a) Umutite žumanca sa 1/3 šećera i toplom vodom dok ne dobijete mekanu i kremastu smesu.

b) Umutite belanca na tvrd sneg sa preostale 2/3 šećera - dodajte u delovima u procesu mućenja.

v) Dodajte smesu od žumanaca u smesu od belanaca i pažljivo promešajte laganim pokretima odozdo na gode, dodajte iz dva tri puta prosejano brašno:

B) Ravnomerno rasporedite sloj u kalup, obložen papirom za pečenje, sloj testa do ivica treba da bude viši.

V) Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200-180 stepeni, približno 30 minuta (proverite čačkalicom za zube) - izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i odvojite od papira;

G) Vratite koru u kalup licem nagore, prelijte sirupom i namažite džemom.

Priprema parfea od jagoda:

1. Potopite želatin u hladnu vodu da nabubri:

2. Dodajte deo neumućene pavlake (oko 50 g) i rastopite na pari dok se želatin ne rastopi.

3. Umutite preostalu pavlaku sa predviđenim šećerom dok ne bude polugotovo (u početku se stvaraju brazde) - dodajte umućeni džem, deo step soka od jagode i lagano dodajte želatin, nastavite da mutite dok ne bude gotovo (dobijate postojane brazde).

4. Oblikujte i ukrasite tortu:

A) Nanesite krem na pripremljenu odsnovu odmah nakon što ga pripremite, poravnajte površinu i stavite u frižider dok se krem ne želira.

B) Obeležite 16 parčeta na torti i pospite krupnijr izrendanom čokoladom;

V) Ukrasite svako parče torte ružom od šlaga, povezanom sa dve jagode, sa cvetom i drškom i listićem jagode potopljenim u gotov žele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: