Čorba sa svinjskim mesom i povrćem

28/01/2019
"Ovako ukusnu čorbu sa svinjetnom bismo jeli za ručak, doručak i večeru, časna reč "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano576
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male tra;ice i stavite u ekspres lonac sa malo soli, kuvajte 20 minuta.

Očistite povrće i isecite luk i šargarepu sitno, celer isecite na polumesec, krompir na kockice, a papriku na krupnije komade.

Stavite maslinovo ulje u tiganj na vatru i ugrejte. Dodajte luk, šargarepu i krompir. Pržite 5-6 minuta, nakon toga dodajte celer i papriku. Promešajte i pržite još 3 minuta.

Ocedite meso od bujona i stavite u tiganj, začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

Sipajte bujon u šerpu i ostavite da provri. Dodajte celu smesu iz tiganja u bujon i promešajte.

Ostavite čorbu da vri 20 minuta, stavite limunsku kiselinu, promešajte i skinite sa vatre.

Na kraju pospite svežim peršunom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar