Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Čorba sa svinjskim mesom i povrćem

Čorba sa svinjskim mesom i povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Čorba sa svinjskim mesom i povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
28/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ovako ukusnu čorbu sa svinjetnom bismo jeli za ručak, doručak i večeru, časna reč"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, plećka
  • krompir - 3 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • celer - 1&2 struka, stabla
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 prstohvat, suva
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • limuntus - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male tra;ice i stavite u ekspres lonac sa malo soli, kuvajte 20 minuta.

Očistite povrće i isecite luk i šargarepu sitno, celer isecite na polumesec, krompir na kockice, a papriku na krupnije komade.

Stavite maslinovo ulje u tiganj na vatru i ugrejte. Dodajte luk, šargarepu i krompir. Pržite 5-6 minuta, nakon toga dodajte celer i papriku. Promešajte i pržite još 3 minuta.

Ocedite meso od bujona i stavite u tiganj, začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

Sipajte bujon u šerpu i ostavite da provri. Dodajte celu smesu iz tiganja u bujon i promešajte.

Ostavite čorbu da vri 20 minuta, stavite limunsku kiselinu, promešajte i skinite sa vatre.

Na kraju pospite svežim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: