Način pripreme
Svinjske kosti (500-600 g) operemo i prelivamo vodom. Kada voda provri prosipamo i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo kosti da se kuvaju.
Dodajemo oljušten ceo krompir (3 komada) i šargarepu (2 komada). Stavljamo i celu glavicu luka, očišćenu od ljuski. Posipamo čubrom, kurkumom, piskavicom, biberom i đumbirom.
Kada se svinjske kosti skuvaju, vadimo iz bujona i ostavljamo da se ohlade.
Krompir, šargerepu i luk takođe izvadimo. Krompir izgnječimo, šargarepu i luk isečemo na parčiće. Vraćamo nazad u čorbu, posipamo razanca po ukusu i posolimo. Sipamo i malo ulja.
Ostavljamo da vri na slaboj vatri. Meso odvajamo od kostiju i takođe stavljamo u čorbu. Kuvamo svinjsku čorbu dok se i rezanca ne skuvaju.
Pravimo zapršku sa umućenim jajima, kiselim mlekom, pirinčanim brašnom (ili pšeničnim brašnom) i nekoliko kristalčića limunske kiseline.
Razredimo zapršku vrućim bujonom i sipamo u seosku čorbu sa svinjskim mesom.