Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Seoska čorba sa svinjskim mesom

Seoska čorba sa svinjskim mesom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Seoska čorba sa svinjskim mesom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Narodni recepti su nam u srcu, zato vam predlažemo još jedan takav za seosku čorbu sa svinjskim mesom, prijatno"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 500 - 600 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • rezanca
  • biber
  • so
  • piskavica
  • čubar
  • kurkuma
  • đumbir - mleveni
  • Za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • pirinčano brašno - 1 kašika
  • limontus - nekoliko kristalčića
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kosti (500-600 g) operemo i prelivamo vodom. Kada voda provri prosipamo i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo kosti da se kuvaju.

Dodajemo oljušten ceo krompir (3 komada) i šargarepu (2 komada). Stavljamo i celu glavicu luka, očišćenu od ljuski. Posipamo čubrom, kurkumom, piskavicom, biberom i đumbirom.

Kada se svinjske kosti skuvaju, vadimo iz bujona i ostavljamo da se ohlade.

Krompir, šargerepu i luk takođe izvadimo. Krompir izgnječimo, šargarepu i luk isečemo na parčiće. Vraćamo nazad u čorbu, posipamo razanca po ukusu i posolimo. Sipamo i malo ulja.

Ostavljamo da vri na slaboj vatri. Meso odvajamo od kostiju i takođe stavljamo u čorbu. Kuvamo svinjsku čorbu dok se i rezanca ne skuvaju.

Pravimo zapršku sa umućenim jajima, kiselim mlekom, pirinčanim brašnom (ili pšeničnim brašnom) i nekoliko kristalčića limunske kiseline.

Razredimo zapršku vrućim bujonom i sipamo u seosku čorbu sa svinjskim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: