Način pripreme
Priprema kokosovog mleka: Ja lično radim ovako - prelijemo kokosovo brašno mlakom vodom i ostavljam na nekoliko sati. Posle pasiram štapnim mikserom i procedim kroz gazu ili pamučnu krpu. Ono što mi ostane od kokosovog brašna posle koristim za razne kolače.
Testo: Kvasac pomešamo u mlakoj vodi zajedno sa šećerom. Ostavljamo na nekoliko minuta da se aktivira. Brašno prosevamo i u sredini pravimo udubljenje u koje stavljamo so, ulje i mleko od kokosa.
Aktivirani kvasac dodajemo u porcijama u ostale sastojke i zamesimo meko testo. (Ja lično volim tako zato što mi se povećava vreme mešenja i testo postaje mekše). Gotovo testo namažemo uljem i ostavljamo da nadođe sat i po (ili dok se ne udvostruči).
Oblikovanje pogačica: Nadošlo testo podelimo na 12 loptica. Svaku od njih razvučemo na fitilj i uvijamo u oblik puža. Ostavljamo da odstoje 30 minuta i stljamo u hladnu rernu, ugrevamo je na 170 stepeni. Cilj je da se rerna i pogačice zajedno ugrevaju. Pečemo dok ne dobiju braonkasti koricu. Nakon toga po želji možemo namazati maslacem.
Napomena: Možemo zamesiti testo samo sa kokosovim mlekom, preporučuje se da onda koritimo 1 kesicu suvog kvasca.