Način pripreme
Skuvamo krompir u vreloj vodi. U vodu stavljamo prstohvat soli. Nakon što se skuva, vadimo ga i sečemo na kockice. Ugrevamo rernu na 180 stepeni. Isečemo šunku na male komade. Probala sam sa ne mnogo slanom slaninom i isto je ukusno, ali je pitanje ukusa. Pečurke operemo i sečemo na pola, posle ponovo na pola i na kraju na male kriške po dužini. Izrendamo kačkavalj.
Lepo je da kačkavalj bude suvlji. Isečemo sitno luk. Propžimo 1 supenu kašiku maslaca dok ne omekša. Lepo je da bude na tihoj vatri da se ne ugreje mnogo. Promešamo. Stavljamo pečurke u luk mnogo kratko. Promešamo dobro. U posudi razbijemo jaje jedno po jedno i dobro umutimo viljuškom ili mešamo. Dodajemo u smesu u smesu od jaja sa prstohvatom soli i malo bibera po ukus.
Jaja, krompikr, šunku i kačkavalj pomešamo. U njih dodajemo pečurke i luk, malo ih propržimo. Sve sipamo u mali pleh namazan maslacem. Kašikom rasporedimo da dibijemo ravno. Pečemo dok ne porumeni odozgo. Pečenu fritatu sečemo na trouglove i serviramo na tanjir.
Ovaj recept znam sa kulinarskog sajta i zvao se američka fritata, zato ga predstavljam tako. Ispadne ukusno. Prijatno!