Način pripreme
Očistite luk i isecite ga na polumesece. Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte. Stavite luk u tiganj i pržite dok ne omekša. Uzmite sirove kobasice i skinite kožicu sa njih, da ostane samo meso, isecite ga i stavite u tiganj sa lukom. Mešajte i pržite 5 minuta.
Umutite jaja, dodaajte sitno iseckan peršun i izrendan parmezan. Sipajte smesu od jaja u tiganj i lagano promešajte, da se jaja rasporede između mesa. Začinite alevom paprikom, solju i majčinom dušicom.
Preko dobijenog omleta stavite komadiće kozijeg sira ili mocarele i pospite rendanim kačkavaljem. Prebacite tiganj u ugrejanu rernu na 180 stepeni na nekoliko minut dok se kačkavalj ne rastopi.
Napomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika.