Divlji zec u đuvečari

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1988
2
03/02/2019
"Ko prenoći u šumi, on traži nevolju ili u ovom slučaju - traži dovoljno veliku đuvečaru "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • divlji zec - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • voda - za kuvanje
  • brašno - 1 kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca ostavite da odstoji 24 sata u šerpi sa smesom sirćeta i vode. Operite zeca, stavite ga u šerpu sa vrelom vodom i prokuvajte ga dok se ne pojavi pena na površini.

Kada se zec skuva, izvadite ga iz vode i podelite meso na porcije. Oljuštite krompir i nasecite ga na kockice. Očistite šargarepu i nasecite je na kolutove. Luk očistite i stavite celu glavicu.

Beli luk očistite i dodajte cele čenove. U đuveč ubacite malo masnoće, poređajte meso i dodajte povrće.

Dodajte narendani paradajz i papriku, isečenu na trakice. Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list. Posolite po ukusu i prelijte vodom.

Poklopite đuveč i kuvajte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Po želji, možete dodati i jednu kašiku brašna rastvorenog u malo vode.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar