Lenji pohovani sir

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
33
1
149
24/05/2017
"Nateraj lenjivca da radi, pa još i da pripremi nešto ukusno - kulinarna izreka "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano947
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 300 g
  • jaja - 1 kom.
  • brašno - 2 kašike
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sir podeliti na dva velika parčeta. U dubokoj posudi umutiti jaje, dodati brašno i biber, pa ponovo promešati (da se dobije glatka kaša).

Na tiganju zagrejati ulje, pa kada se ugreje, sir uzimati rukama, potopiti ga sa obe strane u smesu za pohovanje i staviti ga u ulje. Nakon što je gotov sa jedne strane, okrenuti drugu.

Na isti način pripremiti drugo parče sira. Izvaditi ga i staviti na salvetu ili ubrus.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar