Tartalete sa kruškama

03/02/2019
"Ove tartalete su hrskave i sa neponovljivim slatkim ukusom Servirajte sa aromatičnim kapućinom i uživajte"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • šećer - 50 g
  • maslac - 125 g, hladan
  • jaja - 1 veliko
  • kora od limuna - od jednog limuna
  • za nadev
  • kruške - 3 - 4 komada
  • maslac - 50 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili testo isecite hladan maslac na male komade i dodajte u brašno i šećer. Mešajte dok se maslac ne pomeša potpuno sa suvim sastojcima. Umutite jaje dobro i u njega dodajte koru od limuna. Dodajte u ostale sastojke i zamesite meko testo koje se ne lepi.

Premestite ga u brašnom posutu posudu, pokrijte folijom i ostavite na bar pola sata u frižideru, a najbolje da to uradite prethodnog dana.

Za to vreme pripremite nadev za tartalete. Oljuštite mekane i slatke kruške, isecite na male koade.

U kaseroli ugrejte 50 g maslaca, dodajte isečene kruške, promešajte nekoliko puta dok ne psotanu zlazne Dodajte šećer, zajedno sa vanilim. Sačekajte da e kruške karameelizuju i isključite ringlu.

Kad prođe 30 minuta razvucite 3/4 testa i isecite na krugove uz pomoć čaše. Popunite gnezda u plehu za mafine sa njima.

Preostalu 1/3 testa razvucite i isecite na ivice širine 1 cm. Napunite kalupe nadevom, pokrijte rešetkom od ivica testa i pecite tartalete na 180 stepeni oko 20 minuta.

Crostatine di pere servirani zajedno sa aromatičnim kapućinom su neverovatna užina. Oni su neverovatno hrskavi i u isto vreme slatki.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar